Tuesday, 9 August 2011

Rahsia Jerawat Terbongkar oleh Dr Hasseenah

Apakah Jerawat Sebenarnya?

Dalam proses tumbesaran badan seseorang manusia, akan terjadi beberapa perubahan yang tidak dapat dielakkan. Setiap daripada kita akan melalui dan mengalaminya.

1- Sewaktu akil baligh, badan kita akan mula menghasilkan hormon Testosterone – inilah yang membezakan perbezaan antara jantina lelaki dan perempuan.

2-Terdapat sejenis enzim yang akan menukarkan Testoterone kepada Dihydrotestosterone.

3- Dihydrotestosterone akan mengaktifkan kelenjar minyak untuk menghasilkan minyak atau sebum.

4- Dalam kelenjar yang cenderung untuk terjadinya jerawat, akan mencetuskan Retention
    Hyperkeratosis yang menyebabkan jerawat.

dapatkan rawatan segera...

Mengapa Jerawat Berlaku?

Sebenarnya terdapat banyak faktor yang boleh menyebabkan serangan jerawat. Berikut adalah sebahagian daripada faktor-faktor tersebut:
  1.  Stress –Kajian menunjukkan stress merupakan penyumbang sebanyak 70 peratus daripada  sebab-sebab terjadinya flare up jerawat..

  2. Matahari – Cahaya ultraviolet matahari boleh menyebabkan pertumbuhan jerawat lebih banyak pada sesetengah individu.

  3. Iklim – Iklim khatulistiwa seperti yang kita alami akan menyebabkan kita berpeluh sentiasa dan ini akan menyebabkan liang/kelenjar lebih senang tersumbat.

  4. Tekanan dan geseran – Tanpa kita sedari, bahagian kulit muka yang mengalami tekanan dan geseran juga akan lebih mudah terkena jerawat.
  5. Picking – Picking maksudnya bila tangan kita tu suka pegang, garu dan kopek jerawat. Ini juga adalah satu sebab utama jerawat susah sembuh dan senang berparut.

  6. Diet –“Bila saya makan udang atau apa-apa makanan laut, mesti jerawat saya akan naik dengan banyak.” Sebenarnya, bukanlah disebabkan udang tersebut atau makanan laut tetapi disebabkan kandungan iodine yang tinggi terkandung di dalam udang atau lain-lain makanan yang berasaskan laut.

  7. Kitaran haid – Kitaran haid akan menyebabkan perubahan hormon pada badan setiap bulan. Keadaan ini juga mempengaruhi jerawat.

    dapatkan ebook segera

    Testimoni

    “Saya mengalami masalah jerawat sejak tingkatan satu. Saya tidak pernah peduli dengan penjagaan kulit kerana tiada orang yang menasihati. Sejak kerja, jerawat semakin teruk dan saya mula mencari tempat untuk rawatan. Secara tidak sengaja saya ternampak Klinik Doktor Hasseenah dan terus buat temujanji. Rawatan pertama memang sakit tapi mula menampakkan perubahan. Selepas 4 kali rawatan, walaupun terpaksa berbelanja lebih tapi saya puas hati. Masalah jerawat dah berkurang dan kulit kembali normal. Terima kasih doktor!”
    Nurul Haanim
    Perunding Insurans

    ....................................................................................................................


    “Dulu saya mengalami masalah jerawat batu yang teruk di muka. Jerawatnya berair, bernanah dan kadang-kadang ada yang berdarah. Muka rasa gatal-gatal dan sakit apabila ditekan. Keadaan ini membuat saya rasa sungguh tidak selesa, tambahan lagi apabila guru-guru di sekolah mula menegur tentang jerawat saya.

    Kini Alhamdulillah setelah menjalani rawatan di Klinik Jerawat dan Jeragat Dr Hasseenah muka saya sudah tidak kelihatan kemerahan lagi. Kaedah rawatannya cukup mudah dan berkesan. Saya sangat berpuashati dan gembira apabila ada rakan mengatakan bahawa muka saya sudah licin. Terima kasih doktor.”
    Muhammad Afiq bin Salehuddin
    Pelajar

    ..........................................................................................................................

    dapatkan segera daripada Dr Hasseenah


    Mengenai Dr Hasseenah                                                 

    Dr Hassenah Hassan telah berkhidmat sebagai seorang doktor selama hampir 20 tahun. Beliau mempunyai klinik sendiri yang beroperasi di Shah Alam selama lebih 11 tahun. Beliau mendapat sarjana kedoktoran (MD) dari University Sains Malaysia. Beliau juga memegang Certificate Course in Dermatology (AFPM) dan Diplomate American Academy of Restorative and Aesthetic Medicine (AARAM).

    Selama 5 tahun kebelakangan, Dr Hasseenah telah menumpukan perhatian beliau kepada jerawat. Dalam masa yang sama, beliau telah merawat lebih daripada 1,200 pesakit yang mempunyai masalah jerawat. Beliau juga telah mengeluarkan produk rawatan jerawat di atas jenama Dr Hasseenah.

    dapatkan ebook segera!!

Sunday, 7 August 2011

Panduan cPanel dan Web Hosting

Tidak Perlu Pening Kepala Untuk Menyelesaikan Masalah Bersangkutan Cpanel Hosting dan Web Hosting Anda!

Kini Terdapat Panduan Lengkap
 Berkaitan Cpanel dan Web Hosting.
 
 
        Kenapa ramai yang masih tidak tahu mengenai Cpanel? Sedangkan telah banyak panduan di internet kini yang boleh membantu anda menguasai Cpanel. Mahukah anda menjadi seorang yang pakar dalam penggunaan Cpanel? Mahukah anda menjadikan Cpanel bekerja untuk laman web jualan anda? Ramai newbie yang mencuba perniagaan internet ini yang masih lemah dalam asas perniagaan ini. Perkara yang paling ketara adalah asas mengenai Cpanel dan web hosting. Dalam perniagaan Internet Cpanel adalah merupakan pemandu arah laman web jualan anda.
daftar keahlian anda sekarang

Kunci Kejayaan Perniagaan Internet. 

cPanel adalah sistem pengurusan untuk web hosting. Dengan cPanel, anda boleh mengendalikan web hosting anda sendiri tanpa perlu membayar programmer beratus-ratus ringgit. Jika anda hendak menbangunkan website, blog, forum atau laman e-commerce anda sendiri, anda harus kuasai cPanel secepat mungkin.
Tetapi, panduan cPanel yang mudah difahami dan tepat memang susah dicari. Jangan membazirkan masa anda mencari-cari di Google untuk video percuma yang memberikan anda maklumat yang salah, kerana akhirnya anda akan rugi beribu-ribu ringgit.

Ketahui Mengenai Panduan Cpanel, Dan Juga Web Hosting sekarang!!
 

daftar keahlian anda 

Strategi Pemasaran Emel - RahsiaEmel


Pernahkah anda memiliki pendapatan sampingan yang tidak pernah di duga.Bekerja cuma satu atau dua jam sehari,banyak masa terluang yang boleh dipenuhi dengan apa jua aktiviti yang anda ingin lakukan??
Sudah tentu tidak ramai orang yg memperoleh masa terluang sebegini.Masing-masing sibuk dengan pekerjaan sehingga masa untuk keluarga pun tidak boleh diluangkan.Bagi yang bekerja bisnes mesti sibuk untuk mempromosikan jualannya.Cara yang mudah ada mengapa perlu bersusah payah.hanya klik teknik pemasaran emel sekarang.

Di dalam blog ini saya terangkan bagaimana seorang yg biasa menjadi luar biasa.

inilah kata2 beliau..

Saya akan membongkar rahsia bagaimana anda boleh menjana wang lebih banyak daripada rakan-rakan anda yang keluar bekerja pukul 7 pagi dan pulang 9 malam setiap hari.
Tambahan lagi, anda tak perlukan kemahiran istimewa untuk memulakannya melainkan beberapa pengetahuan asas mengenai Internet.

Ya, saya mahu ubah hidup anda.

Lima tahun lepas, hidup saya pun bagai tak ada arah tujuan. Bangun awal 7 pagi, mula memandu dan terperangkap dalam traffic-jam selama sejam, dan sampai lambat ke pejabat..
Bos lihat saya dengan pandangan sinis, dan mula jadikan alasan lambat saya sebagai bahan ketawa. Terkedu dan tak mampu berkata-kata... saya terdiam. Sudah pasti saya tak berani bersuara. Lagipun, dia kan bos saya!
Dalam hati, tuhan saja yang tahu.
Tepat jam 5 petang, saya bergegas keluar pejabat, terperangkap dalam traffic-jam lagi, dan sampai di rumah pukul 7 malam... kepenatan.
Semuanya saya lakukan untuk gaji RM2,300 sebulan. Lepas beberapa tahun, satu pun tak berubah. Gaji cuma naik RM100 - sungguh memalukan!
Kalau kira kenaikan harga petrol, sewa rumah dan segala barang keperluan, saya sebenarnya semakin miskin daripada tahun sebelumnya.

Tapi, segala-galanya berubah apabila saya temui satu rahsia hebat.

Saya terjumpa laman web yang membongkar teknik mejana duit secara "automatik" di Internet, dan saya pun mula membaca dengan penuh minat. Saya tak sabar nak tahu bagaimana "mat saleh" di luar sana menjana jutaan dolar Amerika sambil bekerja dari rumah.
Saya korek rahsia mereka satu-persatu dan alangkah terkejutnya saya... bagaikan mimpi, saya terjumpa satu formula rahsia. Lebih menarik lagi... formula ini berkesan untuk sesiapa saja - tak kira anda Melayu, Cina atau India - lelaki atau perempuan - tua atau muda - kaya atau miskin - lulusan universiti atau SPM - ianya dijamin berkesan. 
Sukar dipercayai, tetapi 100% benar!

banyak lagi kisah2 menarik yang beliau kongsi.sekiranya ingin menjadi seperti beliau bacalah mengenai teknik pemasaran emel yang beliau ingin kongsikan.dan jadilah ahli Rahsia Emel sekarang.

untuk maklumat lanjut klik teknik pemasaran emel.